Raportointitiedote 22.7.2024 – 16/2024

EBA uudistaa valvontaraportointikehystä uuden vakavaraisuusasetuksen (CRR3) seurauksena | EBA

Euroopan pankkivalvontaviranomainen (EBA) on julkaissut viranomaisraportoinnissa käytettävän uuden teknisen standardin (ITS) lopullisen luonnoksen (Final Draft). Uudistettu ITS sisältää uuden vakavaraisuusasetuksen (CRR3) edellyttämiä muutoksia luottolaitosten vakavaraisuusraportointiin. ITS on sitovaa lainsäädäntöä vasta, kun Euroopan komissio on sen hyväksynyt. Uudistetun raportoinnin on tarkoitus alkaa ajankohdan 31.3.2025 tiedoista.

Uudistettu ITS sisältää uusia ja muutettuja raportointivelvoitteita mm. kokonaisriskipainolattiaa, luottoriskiä, markkinariskiä, vastuun arvonoikaisuriskiä sekä operatiivista riskiä koskevien pääomavaatimusten, vähimmäisomavaraisuusasteen (leverage ratio) sekä kryptovarojen väliaikaista vakavaraisuuskäsittelyä koskevaan raportointiin. Operatiivisen riskin osalta laajemmat uudet raportointivaatimukset viimeistellään vuoden loppuun mennessä.

EBA julkaisee vuoden 2024 viimeisellä neljänneksellä teknisen raportointipaketin (DPM 4.0), joka sisältää uuden tietopistemallin, validointisäännöt ja XBRL-taksonomian.

Lisätietoa ITS-raportointia koskevasta XBRL-taksonomiasta ja DPM-mallista on saatavilla EBAn verkkosivuilta.

Lisätietoja antaa

  • Yhteydenotot ensisijaisesti Finanssivalvonnan raportoijan portaalin kautta.