Webbnyheter 3.7.2024 – 12/2024

Nya byråchefer har utnämnts till banktillsynsavdelningen

Finansinspektionens banktillsynsavdelning har omstrukturerats och cheferna till de tre nyinrättade byråerna har utnämnts. Dessa tillträder sina nya uppdrag den 1 september 2024. Efter omorganiseringen fokuserar en byrå på tillsynen av stora banker som står under ECB:s direkta tillsyn och en på tillsynen av banker som står under den nationella tillsynsmyndighetens direkta tillsyn.

Till chef för byrån för stora banker har ekonomie magister Sari Lindqvist utnämnts. Hon är för närvarande chef för Finansinspektionens byrå för löpande tillsyn 2. Sari Lindqvist kom till Finansinspektionen 2018 från Nordea, därifrån hon har lång erfarenhet av chefs- och expertuppdrag inom riskhantering och kapitaltäckningsrapportering.

Ekonomie magister Thomas Petroff blir chef för byrån för inhemska banker och riskområden. Han har varit ledande övervakare vid byrån för löpande tillsyn 1 sedan 2021 och är för närvarande ansvarig chef för byrån. Han anställdes som riskspecialist vid Finansinspektionen 2017 och hade före det olika expertuppdrag vid bland annat Nordea.

Filosofie doktor Anne Puustelli blir chef för byrån för inspektioner och interna modeller. Hon har varit chef för byrån för bankernas riskområden sedan 2021 och är för närvarande ansvarig chef för byrån för inspektioner och modeller. Hon anställdes vid Finansinspektionen som ledande bankinspektör 2019 och hade före det olika expertuppdrag inom riskhantering vid OP Gruppen.

Närmare upplysningar lämnas av

avdelningschef Marko Myller. Alla intervjuförfrågningar riktas till Kommunikationens mediejour, tfn 09 183 5030, vardagar kl. 9–16.